2024.09.11 SERIÖST INOMHUS, HÖSTENS GUIDE TILL DITT NYA STAMMISSTÄLLE

Sommaren må ha varit en spontan flört med uteserveringar, men hösten är tiden för att hitta den perfekta, långvariga relationen – med ditt nya stammisställe. När kylan kryper på flyttar vi in, och här är vår guide till de bästa platserna att göra till ditt nya hem utanför hemmet i höst.

POPINA VITTI

Hösten är här, och med den kommer Popina Vitti, den senaste pärlan i Stockholms restaurangscen. Denna charmiga italienare erbjuder en lättsam atmosfär och en meny fylld med smaker som får dig att längta efter nästa tugga.

Med sitt läge precis vid centralstationen är Popina Vitti det perfekta stället för en snabb och god lunch eller en spontan middag efter jobbet. Missa inte deras imponerande cocktailutbud, en meny utformad för flera timmars barhäng. Oavsett om du är på språng eller vill njuta av en lång middag, är Popina Vitti det nya stället att besöka i höst.

GRIFFINS

Hösten på Griffins Steakhouse bjuder in till varma, smakrika upplevelser i en avslappnad miljö. Som en köttrestaurang av rang erbjuder de en helt ny meny fylld med noggrant utvalda styckdetaljer och säsongsbetonade rätter där köttälskare verkligen kommer att hitta sina favoriter.

Tillsammans med en uppdaterad dryckesmeny är Griffins det perfekta stället att söka sig till när kylan biter tag i luften. Glöm inte att deras efterlängtade brunch nu är tillbaka på lördagarna, det perfekta tillfället att samla vännerna och njuta av helgen. Griffins’ Steakhouse är destinationen för dig som älskar kött, kvalitet och en härlig atmosfär.

BERNS ASIATISKA

Nu när vi lämnar sommaren bakom oss och omfamnar hösten, kommer Berns Asiatiska till sin fulla rätt. Mörkret och den friska höstluften skapar den perfekta inramningen för atmosfären. Kristallkronorna gnistrar magiskt i skenet från levande ljus, och den varma, murriga känslan sprider sig genom hela salongen.

Bland historiska väggar och en orientalisk meny, kan du luta dig tillbaka och njuta av en kväll som känns både tidlös och stämningsfull – precis som hösten ska vara i Stockholm.

LA PETITE SOEUR

Hösten på La Petite Soeur är som en hyllning till årstidens skiftningar, Med ett generöst utbud av noga utvalda viner från både klassiska och moderna vinmakare runtom i Europa, säkerställer La Petite Soeur att hösten kommer till liv.

Här kan du svepas in i robusta och kryddiga toner från Bourgognes eleganta Pinot Noir eller njuta av ett djupare glas från Syrah-druvornas hjärta i Rhône. Oavsett om du föredrar fylliga, ekfatslagrade rödviner eller fräscha vita, erbjuder vår vinlista en resa genom vinets mångfald, perfekt för att ackompanjera säsongens smaker och stämningar.

TYGE & SESSIL

Upptäck Tyge & Sessil – en mysig vinbar på Östermalm som är perfekt för hösten! Här kan du njuta av en inbjudande och trivsam miljö med en vinlista som erbjuder något för alla. Tillsammans med läckra smårätter och en varm atmosfär, är Tyge & Sessil en utmärkt plats att koppla av. 

Missa inte deras populära Ostronfredag varje vecka – en perfekt anledning att bli en återkommande gäst och njuta av fräscha ostron tillsammans med utsökta viner. För en kväll fylld med värme, gott vin och härlig mat är Tyge & Sessil det självklara valet.

FREYJA+SÖDER

På Freyja+Söder är säsongerna något faller naturligt in, på sommaren äter man somriga rätter och festar sedan loss på terrassen. Till hösten blir takvåningen lite mysigare, nya viner tas in och råvarorna är perfekt i säsong. Gästerna och Freyjas personal rör sig naturligt lite mer inomhus till restaurangen. Där man kan njuta av Stockholms bästa utsikt i sällskap av kompetent personal och riktigt bra mat. 

Då Freyja+Söder ständigt roterar rätter, drinkar och viner och styrs av gediget gäng lämpar sig takvåningen på Södermalm perfekt att bli stammis på. Börja jobba drinklistan, ta ett par luncher och bjud polaren på någon middag så kommer ni finna att ni plötsligt rör er i samspel med restaurangens rotationer.

PAPILLON

Papillon på Bank Hotel är en intim och elegant cocktailbar, perfekt för höstens mysiga kvällar. Här serveras innovativa cocktails i en sofistikerad miljö med en klassisk touch. Utöver sina exklusiva drinkar erbjuder Papillon även fika och mat varje dag, vilket gör det till ett perfekt ställe för både avkoppling och lite gott att äta.

För den som är på språng finns dessutom möjlighet att hämta med sig lunch som take away. Barens atmosfär, med mjuk belysning och bekväma sittplatser, lockar stammisar som uppskattar högklassig service och unika smakupplevelser.

LUCY’S FLOWER SHOP

Lucy's Flower Shop, en dold pärla på Birger Jarlsgatan, är en intim cocktailbar där kreativitet och kvalitet står i fokus. Med sina unika, välbalanserade drinkar har Lucy's snabbt blivit ett favoritställe för både drinkälskare och stammisar som söker något utöver det vanliga. Atmosfären är avslappnad och hemtrevlig, perfekt för en kväll i höstens tecken med innovativa cocktails som värmer.

Bakom bardisken ligger passionen för mixologi i varje detalj, vilket gör Lucy's Flower Shop till ett självklart stammisställe för den som uppskattar högklassiga dryckesupplevelser.

RÖDA HUSET

Röda Huset, en av Stockholms mest hyllade cocktailbarer, är det perfekta stammisstället för höstens mörka kvällar. Med en innovativ drinkmeny och en varm, välkomnande atmosfär har baren snabbt blivit en favorit för både drinkfantaster och trogna gäster. Här möts klassiska smaker med moderna inslag, där varje cocktail är noggrant skapad för att ge en unik upplevelse.

Beläget i en stämningsfull miljö erbjuder Röda Huset den perfekta balansen mellan avslappnad elegans och högklassig service – ett självklart val för höstens återkommande barbesök.

L’AVVENTURA

L'Avventura är en elegant italiensk restaurang som lockar både matälskare och stammisar med sin varma atmosfär och genuina italienska smaker. Varje månad under hösten lyfter restaurangen fram en ny italiensk region och adderar rätter och viner från just den regionen till menyn.

I oktober ligger fokus på Piemonte, känt för sina rika smaker och fylliga viner, medan Apulien tar över i november med sina rustika och soliga smaker. L'Avventura erbjuder en dynamisk matupplevelse som gör det till ett självklart stammisställe för höstens alla middagar.