2024.08.30 OSTRONGUIDEN

Välkommen till vår ostronguide, där vi tar dig på en smakresa genom havets mest uppskattade delikatesser. Ostron kan serveras på många olika sätt. Vi har samlat olika serveringar, allt från klassiska till Bloody Mary, i artikeln nedan. Välkommen att hitta vart du ska avnjuta dina bästa ostron.

KLASSISKA

Klassiska ostron är en tidlös delikatess som ofta serveras råa, på en bädd av krossad is för att bevara deras fräschör och framhäva deras naturliga smaker. De serveras vanligtvis med traditionell dressing, kallad mignonette, som består av finhackad schalottenlök och rödvinsvinäger. Denna enkla men smakfulla kombination tillför en subtil syra och skärpa som balanserar ostronets naturliga sälta och framhäver dess delikata smaker.


Bland de mest uppskattade ostronsorterna hittar vi Fine de Claire, en populär fransk sort som odlas i de näringsrika vattnen längs Atlantkusten. Fine de Claire är känd för sin subtila smakprofil och mjuka, krämiga textur, vilket gör den till ett utmärkt val för den som vill njuta av den rena, oförfalskade smaken av havet. Detta ostron är idealiskt för både nybörjare och finsmakare som uppskattar en raffinerad och balanserad ostronupplevelse.


På våra restauranger Bonnie’s, Chez Jolie, Calle P, Hillenberg, Tyge & Sessil och Griffins’ Steakhouse kan du njuta av denna klassiska ostronservering i en elegant och sofistikerad miljö. Vi strävar efter att erbjuda en ostronupplevelse som inte bara tillfredsställer smaklökarna, utan också skapar en minnesvärd stund där kvalitet och tradition står i fokus. Välkommen att upptäcka havets delikatesser hos oss.

GRATINERADE

Gratinerade ostron är en annan tolkning av denna klassiska delikatess. Hos Chez Jolie, en restaurang känd för sin sofistikerade meny och kärlek till detaljer, hittar du en variant av gratinerade ostron som tar denna rätt till nya höjder.


Chez Jolie erbjuder Gratinerat ostron med pastishollandaise och fänkålspollen, en kombination som för tankarna till det franska kökets elegans och raffinemang. Pastishollandaise är en len och rik sås med en subtil anissmak från pastisen, som harmonierar perfekt med ostronens naturliga sälta och fylliga smak. När ostronen gratineras under ett tunt lager av denna sås skapas en utsökt, krämig yta som är lätt gyllene och full av smak.


Att avnjuta gratinerade ostron hos Chez Jolie är en upplevelse som förför med sin eleganta enkelhet och komplexa smaksammansättning. Det är en rätt som visar på restaurangens skicklighet i att förena traditionella tekniker med moderna smakpaletter, och som bekräftar varför Chez Jolie är ett självklart val för den som söker en minnesvärd matupplevelse i en vacker miljö.

ASIATISKA

Ostron är en delikatess som avnjuts världen över. På Berns Asiatiska och Asian Post Office har man tagit denna traditionella delikatess och tillfört en explosion av asiatiska smaker som förhöjer upplevelsen ytterligare.


Berns Asiatiska, med sin anrika historia och sitt rykte om att leverera autentiska och innovativa asiatiska rätter, erbjuder ostron som är tillagade med noggrant utvalda ingredienser från det asiatiska köket. Här kan du förvänta dig en perfekt balans mellan sälta från ostronet och fräscha toner från asiatiska smaksättningar som soja, ingefära, sesamolja och yuzu. Dessa smaker förhöjer inte bara ostronens naturliga umami, utan tillför även en friskhet och syra som gör varje tugga till en upplevelse.


På Asian Post Office, som är känt för sin moderna och lekfulla tolkning av asiatiska rätter, hittar du ostron serverade med en spännande fusion av smaker. Här experimenterar man gärna med ingredienser som koriander, chili, och lime för att ge ostronen en distinkt och oförglömlig smakprofil. Varje ostron serveras med omsorg, där estetiken är lika viktig som smaken, vilket gör att upplevelsen på Asian Post Office blir både visuell och kulinarisk.

BLOODY MARY

Calle P serverar deras tolkning på ett Bloody Mary ostron. Bloody Mary Ostron är en spännande twist på det klassiska ostronet, där varje tugga ger en explosion av smaker. Ostronet serveras med en riklig dos vodka, frisk tomat, smakrik worcestershiresås, en het stänk av Tabasco och krispig blekselleri.


Kombinationen av dessa ingredienser skapar en djärv och uppfriskande smakupplevelse som förhöjer ostronets naturliga karaktär. Perfekt för den som älskar en cocktail med en twist!

’’SPICY CARRIBEAN’’

Ostron "Spicy Caribbean" från Gurras bjuder på en tropisk och het smakupplevelse som inte liknar något annat. Ostronet är toppat med Salsa el fuego, en skarp hetta från rom, sötma från ananas, och en frisk touch av mynta.

Varje tugga tar dig till Karibiens stränder, men med en varning – denna kombination är inte för de svaghjärtade! Förtärs på egen risk…