Välrenommerade Falstaff Magazine tog nyligen fram deras första svenska restaurangguide. På listan finns 110 restauranger med och vi har förmånen att ha med nio av våra restauranger.
Falstaffs restaurangguider bygger på fyra olika kriterier: mat, service, dryck och atmosfär, där vinlistan har en framträdande roll i poängsättningen. Betygsskalan går från 1 till 4 gafflar, där fyra gafflar är det högsta. 80–84 poäng ger 1 gaffel, 85–89 poäng ger 2 gafflar, 90–94 poäng ger 3 gafflar och 95–100 poäng ger 4 gafflar.
Endast sex restauranger tilldelades fyra gafflar. Niklas Ekstedts stjärnkrog Ekstedt var en av restaurangerna som fick fyra gafflar och hela 95 poäng av 100 möjliga. Sayan Isakssons Nour fick tre gafflar och 93 poäng. Mikael Einarssons ettåriga restaurang Chez Jolie fick två gafflar och 87 poäng.
L'Avventura fick 84 poäng, Spesso 83 och Gurras 82. Även Surfers, Freyja och Hillenberg tog plats på listan med 80 poäng. Dessa poäng gav restaurangerna en gaffel i Falstaff.
Falstaff är det ledande kulinariska förlaget i de tysktalande länderna med över 82 000 prenumeranter, gastronomiska guider och digitalt innehåll. Specialiserat på pålitliga rekommendationer av restauranger, vin och hotell, har Falstaff utvidgat till Italien, Slovenien, Kroatien, Estland, och lanserat Falstaff International för engelskspråkiga läsare samt gastronomiska topplistor för Europas största städer. Med Falstaff Nordic fokuserar förlaget nu på Skandinavien, Baltikum och särskilt Sverige.