2022.02.17 “EN LYSANDE STJÄRNA - MED NIO LIV”

Så lyder rubriken till intervjun med Sayan Isaksson i premiummagasinet Gastronaut. Läs om vägen till Nour, att skapa restauranghistoria och nystarten.

I den omfattande och bjussiga intervjun med Sayan Isaksson i premiummagasinet Gastronaut, som kommer ut i fyra fysiska exemplar per år, lär vi känna honom på djupet. Han delar med sig av hur och var han finner inspiration, hur han hanterade oroligheterna under pandemin och om sin första restaurangupplevelse; “Jag åt fyra små rätter och var helt tagen”.

Sayan berättar även om hur tankarna gick inför yrkesvalet som gjort honom till den stjärna han är idag. “Jag var femton när jag sökte till livsmedelsteknisk linje, säger Sayan. Jag ville bli kock, men hade nog ingen aning om vad det innebar. Det verkade häftigt och jag har alltid varit extremt hungrig. Jag och min storebror älskade skolmaten och vi satt alltid kvar längst. Jag har alltid gillat att äta och jag tror att min enkla lilla hjärna tänkte; Om man blir kock får man äta obegränsat. Det låter glupskt, men så var det.”

Förutom att berätta om vägen till vad som idag är Nour, pratar Sayan självklart också om nystarten för restaurangen, som öppnade igen i november 2021 efter närmare ett års paus på grund av restriktionerna. Nu vill han tillsammans med nytillskottet Olle Broström lyfta fram ett större fokus på hållbarhet samt den elegans och estetik som är Sayans signum – den här gången med en twist; “Vi vill gärna krydda på lite mer”.

Sayan avslutar intervjun med att säga att pandemin har gjort att han har en mer ödmjuk inställning till gästen. “Vi är otroligt tacksamma för de som kommer hit. Jag märker att människor har ett stort behov av att se restaurangen som en kulturell mötesplats. Det finns en längtan som jag tar till mig, vilket inte alltid varit självklart. Jag tycker att jag kommit närmare gästen, på ett sundare sätt.”