Fortsätt till innehåll

Möt L’Avventuras nya sommelier

Förra veckan började Henrik Hermansson som ny sommelier på L’Avventura. Vi träffade honom för att höra om hans bästa vintips.

Hej Henrik! Välkommen till L’Avventura! Berätta vad du gjort innan du kom hit?

Tack! Jag började jobba på krogen när jag var 19 år och jobbade bar i många år. Därefter pluggade jag till sommelier på Restaurangakademien och kommer nu senast från East, där jag var dryckesansvarig.

Vilket är ditt favoritvindistrikt?

Det är svårt att välja ett, handlar ju mycket om tillfälle. Jag har en tendens att ha olika favoriter beroende på var jag är och vad jag gör. Men ska jag välja ett så blir det Piemonte!

Slutligen, ge oss några riktigt bra tips från L’Avventuras urtjusiga vinkyl!

Först och främst vill jag rekommendera Massolinos Langhe Chardonnay, en trevlig frisk och karaktärsfull Chardonnay från just Piemonte. En annan favorit är La Spinettas Langhe Nebbiolo, balanserad syra och riktigt bra frukt. Vi har även äldre årgångar som 95’ och 99’ av Sassicaia som är fantastiska!

Följ Henrik och teamet på L’Avventura på Instagram där de delar med sig av ett av krogstockholms absolut härligaste flöden!

L’Avventura, som HÄR fick en fantastisk recension, öppnar kl. 17.00 idag. Välkomna.

Tillbaka till toppen