fbpx Fortsätt till innehåll

KOM OCH FIRA ”RIESLING WEEK” MED OSS

I nästa vecka mellan 10–16 juni deltar flera av våra restauranger i “Riesling Week” tillsammans med restauranger runt om i Sverige som alla uppmärksammar dessa tyska viner lite extra under en hel vecka.

Branschorganisationen för tyska vinproducenterWines of Germany kommer tillsammans med restauranger och vinbarer runt om i Sverige att skapa en vecka med fullt fokus på tysk riesling. Syftet med Riesling Week är att uppmärksamma tysk riesling och låta svenskarna bekanta sig med vinet, både i kombination med sött och salt. Riesling är en mångsidig druva och det är också̊ ett härligt vin att servera i juni tillsammans med färska primörer när sommaren och värmen smyger sig på. Nedan är de restauranger som kommer fira Riesling Week och kort om vad de kommer erbjuda.

HILLENBERG

Hillenberg kommer under veckan bjuda på ett mat- och vinerbjudande. 2011 S.A Prüm G.G Wehlener Sonnenuhr, Alte Reben, Mosel 200/kr/glas, i underbar kombination med vår krispiga Tarte Flambée med sparris, ramslök och citron för 135 kr, paketpris 295 kr.

ARNOLD’S

Arnold’s kommer ha ett nytt rieslingvin på glas varje kväll och kommer även erbjuda smakprov av några exklusiva rieslingviner med hjälp av coravin (För dem som vill smaka på innehållet i vinflaskan utan att behöva dra ur korken på flaskan). Välkommen in under veckan och testa.

TYGE & SESSIL

Vincaféet Tyge & Sessil på Brahegatan har valt ut några favoritproducenter ur den nya generationen tyska vinmakare och gett dem mer plats på vinlistan under veckan. Kika förbi och upptäck din nya favorit.

GRIFFINS’ STEAKHOUSE

Griffins’ Steakhouse kommer under veckan att utöka sitt glasutbud med 3 olika utvalda rieslingviner. Dessa viner kommer finnas på glas under temat Mosel. Tre viner från olika delar av Mosel.

NOSH AND CHOW

På Nosh and Chow Townhouse kommer de under veckan att lägga lite extra fokus på mat och dryckeskombinationen av riesling och primören sparris. Enkelt men magiskt gott tillsammans!

LÄS MER

https://www.rieslingweek.se/

Tillbaka till toppen