fbpx Fortsätt till innehåll

Kalle & Jocke hjärta Kåken

Succéduon Jocke Almqvist och Kalle Nilsson flyttar in på Kåken den 28 augusti och kommer därefter ansvara för matupplevelsen där.

I våras gästspelade Jocke & Kalle på Kåken under en tvåveckorsperiod och upplevelsen blev minst sagt spektakulär.  Nu är vi glada att berätta att killarna lämnar Jämtland för Kåken och kommer med största sannolikhet skapa historia på Regeringsgatan.

Kalle Nilsson och Joakim Almqvist som stått för maten på toppkrogen Ölbaren i Åre flyttar till Stockholm och bygger upp sitt punkgastronomiska koncept på Kåken i hjärtat av Stockholms nattliv. Konceptet kommer gå under namnet Kalle & Jocke ♥︎ Kåken.

“Vår mat har aldrig hört hemma bland klassisk musik och vita dukar. Även om vi vill bjuda på gastronomi i den högsta skolan vill vi att det ska vara stökigt, provocerande och förbannat roligt. Att förlägga den upplevelsen till klassiska partystället Kåken passar perfekt eftersom du kommer vara duktigt partysugen efter en middag hos oss”.

Duon har gjort sig känd för att servera mat som rankats i den absoluta toppen av Svenska krogar men som samtidigt innehåller ett stort mått humor och punkattityd. Till exempel serveras hästköttstartaren “My Little Pony” av serveringspersonal i hästhuvuden, saltet kommer in i form av “kokainlinor” och isglassen är stöpt som penisar.

“Det här är ett social sätt att äta där inte bara smakerna är samtalsämnen, utan även humor, tabun och fantasi. Det är svårt att hålla ett stelt samtal med en israbarberpenis i handen”.

Du kommer även kunna äta på obokningsbara platser i baren där nästintill alla rätter från menyn går att köpa under 100 spänn.

Matsalsdelen kommer ha 25 platser där ca 20 rätter kommer serveras på en satt avsmakningsmeny och priset kommer ligga på 750:-.
Kåken är klubbdelen av Niklas Ekstedts restaurang på Regeringsgatan 66.

Stureplansgruppen och Niklas Ekstedt välkomnar Jocke och Kalle till konceptet Kalle & Jocke hjärta Kåken!

 

Tillbaka till toppen