fbpx Fortsätt till innehåll

DI WEEKEND BESÖKER ARNOLD’S

”Det är tydligt att Stureplan redan har fått ett nytt vattenhål.”

 

Di Weekend besökte nyligen Arnold’s och konstaterar restaurangens öppning med en lucka som behövde fyllas i Stockholms restaurangvärld, genom att förtjänstfullt gå tillbaka till rötterna.

”Nu har ännu en nykomling i den snabbväxande krogkoncernen öppnat. Det är Laroys gamla lokaler på Biblioteksgatans allra översta, och ibland lite förbisedda, del som nu har tagits över av Arnolds. ­Eller snarare återtagits. På 1980-talet låg här restaurangen som ursprungligen bar namnet, döpt efter ägaren Christer von Arnold själv.” 

Di weekend börjar sitt besök i baren där de konstaterar, ”Här är det drinkar som gäller. Åtminstone i den eleganta och synnerligen välbesökta ­baren precis höger om entrén där finansfolket samlas i drivor för att ta en cocktail efter jobbet.”. De fastställer även att det är tydligt att Stureplan redan fått ett nytt vattenhål.

 De fortsätter sedan in i matsalen och överväldigas där över ostronutbudet, ”Ostronutbudet på menyn imponerar och det är omöjligt att inte beställa in ett fat med de tre sorter som erbjuds: fines élevées, demoiselle och ­gillardeau.”. Serveringarna beskrivs som eleganta och rätternas råvaror som fina.

De uppskattar också servicen i restaurangen ”Trots en full matsal tas vi väl omhand av den uppmärksamma personalen”.

Tack Di Weekend för recensionen, läs testet här och besök Arnold’s idag!

Tillbaka till toppen