fbpx Fortsätt till innehåll

BANK HOTEL FYLLER 1 ÅR

Det har nu gått 1 år sedan Bank Hotel slog upp de stora bronsportarna på Arsenalsgatan 6. Efter en flerårig ombyggnation med en aktsam renovering stod det ståtliga bankpalatset äntligen redo att från den 22 augusti 2018 välkomna hotellgäster från hela världen.

Sedan öppningen har Bank Hotel fått stor uppmärksamhet i både svensk och internationell press både för sin design, inredning samt servicenivå, och idag rankas hotellet som ett av Stockholms och världens finaste boutiquehotell. På Bank Hotel ryms idag 115 rum och sviter, 1 restaurang, 2 barer, 1 takbar, 1 chambre séparée och konsthall. Här möts idag internationella och svenska gäster i en extraordinär och omfamnande miljö med något för alla tillfällen och smaker.

Det har varit ett storslaget och oförglömligt år med många öppningar och tillställningar. Här nedan summerar vi de 10 bästa och största händelserna från det gångna bankåret:

Bonnie’s Årets Affärskrog 2018 – Dagens Industri

I 35 år har Dagens Industri delat ut Sveriges äldsta restaurangpris. 2018 var det vår restaurang Bonnie’s som tog emot det prestigefyllda priset för Årets Affärskrog med motiveringen, ”I den gamla bankhallen förenas klassisk lyx med gangsterromantik. Här samlas gräddan av svenskt näringsliv för att krossa spargrisar i guld och choklad. Di Weekends utmärkelse Årets affärskrog 2018 går till Bonnie’s i Bank Hotel.

En del av Small Luxury Hotels of the World

Hotellnätverket Small Luxury Hotels innefattar en fantastisk samling av noga utvalda hotell och i över hela världen har endast 520 hotell lyckats kvala in i den exklusiva samlingen. I november blev Bank Hotel stolta medlemmar i det exklusiva nätverket.

“The best new hotels in the world”, It List – Travel + Leisure

Bank Hotel blev under februari rankad på den prestigefyllda ”It List” från resesajten Travel + Leisure 2019, med titeln “The Best New Hotels In The World”. Varje år rankar då Travel + Leisures journalister hundratals nya hotell runt om i världen.

Brilliant Minds x Bank Hotel

Konferensen Brilliant Minds grundades 2015 med syftet att föra samman kreativa personer med idéer inom områden som teknik, mode, hälsa, ekonomi och utbildning. I år bodde gästerna från Brilliant Minds på Bank Hotel.

Sveriges mest kända dessert – Smash the Piggy Bank

Vår dessert Smashed the Piggy Bank har kommit att bli Sveriges kanske mest kända och instagramvänliga dessert. Chokladgrisen i guld som gör entré på en ståtlig vagn tillsammans med en liten hammare som gästen får krossa grisen med. Desserten avnjuts sedan med maräng, björnbär, björnbärssorbet, vaniljparfait, hasselnötter och kolasås.

Bank Art Space öppnade med Svenskt Modefoto

Vi tog hotellets konstsatsning till nästa nivå och öppnade upp det forna bankvalvet till en konsthall vid namn Bank Art Space. Svenskt modefoto 1952–2019 hette den första utställningen som ägde rum i konsthallen tillsammans med konstexperten på CFHILL.

The Telegraph hyllade Bank Hotel

Den välkända brittiska tidningen The Telegraph Travel gav oss en topprecension. I recension uppmärksammades bland annat hotellets inrikting på design,“Original details such as beautiful stucco décor, black-and-white chequered marble and granite floor”, och om hotellrummen, “Rooms are elegantly decorated”.

Takbaren Le Hibou öppnade

På hotellets översta våningsplan, med en utsikt över grönskande Djurgården och Nybroviken, öppnade vi i maj upp vår exklusiva cocktailbar och takterrass Le Hibou.

 Di Weekend checkade in för ett dygn

”Bäddat för en skön helg i bankpalatset” så löd rubriken när Di Weekend checkade in för att göra sitt omtalade hotelltest. De konstaterade att Bank Hotel med dess centrala läge och promenadavstånd till stadens museer som är det fulländade hotellet för dig med kulturellt intresse. När det äntrade Bonnie’s beskrevs känsla med ”Den storslagna restaurangmiljön i den gamla bankhallen och den kontinentala känslan gör ett starkt intryck.”.

 Papillon nominerad till DN Gulddraken 2019 i kategori Bar

Vår cocktailbar Papillon var nominerade till det prestigefyllda restaurangpriset Gulddraken i kategorin för Stockholms bästa bar 2019.

Tillbaka till toppen