Fortsätt till innehåll

Pramberg om viner på Nosh and Chow

11 mars 2016

Carolina Westerlund är sommelier på Nosh and Chow och den som tillsammans med Daniel Pramberg ansvarar för det vi hittar på vinlistan. Idag delar Daniel med sig av deras tankar kring vin.

Berätta om era favoritvindistrikt!

Både jag och Carolina är klassiskt skolade sommelierer. Carolina gillar Italien och jag Frankrike och sedan möts vi runt om i världen i olika distrikt. Vi har även en väldigt stor efterfrågan på amerikanska viner och Nosh and Chow har en av landets bredaste amerikanska vinlistor.

Hur väljer ni ut vilka viner som ska hamna på listan?

Det är inte bara viktigt för oss att vinet passar perfekt ihop med maten – det måste också reagera tillsammans med Nosh puls. Vi tittar också mycket på ekologiska viner eftersom Nosh and Chow är en Svanenmärkt restaurang.

Tipsa oss om ett riktigt bra vin! Och vad äter vi till?

Nosh and Chow har som en av få restauranger i Sverige fått köpa in några fantastiska flaskor av vinet Venom från gården Seghesio i Rattlesnake Hill, där vi hittar USA:s äldsta stockar. Vinet passar utmärkt till grillad entrecôte.

Tillbaka till toppen