Fortsätt till innehåll

Hellberg och Ekstedt gör julbord på Stora Teatern

Det råder julstämning på Stora Teatern! Under åtta unika dagar i december bjuder kockarna Niklas Ekstedt och Christian Hellberg in till ett stämningsfullt och oförglömligt julbord mitt på Stora Teaterns scen i Göteborg.

Hellberg och Ekstedt, som tillsammans både har Årets Kock-titel och stjärna i Guide Michelin, erbjuder ett dignande julbord fyllt med hemlagade delikatesser, klassiker och deras personliga favoriter.

I över 150 år har Göteborgarna kommit till Stora Teatern för scenframträdanden i den magnifika salongen. För första gången bjuds nu möjligheten att själv inta scenen där Christian Hellberg och Niklas Ekstedts julbord dukas upp. Här sitter gästerna i svårslagen miljö, mitt på Stora Teaterns scen med utsikt över salongen, takmålningar och kristallkronor.

Julbordet kommer att serveras från den 13 december till och med den 20 december 2017.

”Vi ser otroligt mycket fram emot att få göra Stora Teatern till scen för vårt julbord! Jag och Niklas Ekstedt vill göra Sveriges härligaste julbord – ett traditionellt julbord där vi serverar hemlagade delikatesser och våra personliga versioner av klassiska julfavoriter. Det ska vara varmt och välkomnande! Västkusten är ju hemma för mig, så det är klart att det är extra stort att för första gången någonsin få bjuda in till jul på Storan!”, säger Christian Hellberg.

Alla besök inleds med varm hemkryddad äppelmust och en historiestund där besökaren få ta del av den spännande historian om Stora Teatern som invigdes redan år 1859 och idag är klassat som ett kulturhistoriskt byggnadsminne. Därefter serveras Hellbergs och Ekstedts dignande julbord där rätterna återspeglar kockarnas hemtrakter Fjällbacka, Skåne och Jämtland. Välkommen till en stämningsfull jul på Stora Teatern och en magisk inledning på julhelgen!

Mer information och bokning
http://www.julmedekstedtochhellberg.se/

Tillbaka till toppen