Stureplansgruppen http://stureplansgruppen.se Fri, 24 Feb 2017 13:14:23 +0000 sv-SE hourly 1 THÈQUEHOUSE MED CLMD, SEBJAK & DEAR DAVID PÅ BERNS http://stureplansgruppen.se/thequehouse-med-clmd-sebjak-dear-david-pa-berns/ Thu, 23 Feb 2017 10:24:51 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7879/ Nu på lördag har vi bjudit in skivbolaget Bibliothèque Records för en kväll på Berns. Vi mötte upp Sebjak Jak, DJ och grundare av Bibliothèque Records för några snabba frågor.

Inlägget THÈQUEHOUSE MED CLMD, SEBJAK & DEAR DAVID PÅ BERNS dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>

Nu på lördag den 25 februari ställer vi till med fest på Berns och har bjudit in skivbolaget Bibliothèque Records till Stora salongen. Vi mötte upp Sebjak Jak, DJ och grundare av Bibliothèque Records för några snabba frågor inför kvällen.

Hej Sebjak, du ställer till med fest på Berns, berätta mer.

Hej, ja, vi är så taggade! Det är andra gången vi kör konceptet/klubbkvällen Thèquehouse på Berns. Thèquehouse är ett koncept som kommer från vårt nystartade skivbolag Bibliothèque Records och är i sig en utveckling av vart EDM-genren har gått, och i detta fall mer underground. Samtidigt är det en otrolig möjlighet för oss att visa vart vi står rent musikmässigt, ett stort tack till Berns för det.

Vilka DJ’s kommer spela och vad kan vi förvänta oss rent musikmässigt?

Vi flyger in CLMD från Norge, Dear David från kvarteret och mig själv. Vi alla tre kommer bjuda på ett mer underground-sound jämfört med det som spelas på de större scenerna. Vill man ha ett smakprov rekommenderar jag att lyssna in Bibliothèque Records Soundcloud, Thèquehouse.

Med en mening, varför ska man besöka klubben på lördag?

Om man är sugen på något annat än det som erbjuds på klubbarna i stan och har tröttnat på den stora EDM-scenen men ändå vill höra något i samma tempo, då är Thèquehouse på Berns det självklara valet.

Vi håller igång mellan 22-03, välkommen!

Inlägget THÈQUEHOUSE MED CLMD, SEBJAK & DEAR DAVID PÅ BERNS dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Mono och Red Bull bjuder in till after work med liveartist http://stureplansgruppen.se/mono-och-red-bull-bjuder-till-work-med-liveartist/ Wed, 22 Feb 2017 15:30:11 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7865/ På fredag går startskottet för våra löningsfredagar på Nosh and Chow’s övervåning. Vi bjuder in till allmänt god stämning med AW-drinkar och Rhys live på scen.

Inlägget Mono och Red Bull bjuder in till after work med liveartist dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
På fredag den 24 februari går startskottet för våra löningsfredagar på Nosh and Chow’s övervåning. En gång i månaden presenterar vi tillsammans med Red Bull en live-akt, kombinerat med trevligt efter-jobbet-häng. Nu på fredag presenterar vi Rhys live på scen, AW-drinkar och allmänt god stämning.

Fredag 24 februari från kl. 17.00

LIVE: Rhys
DJ AW: Joel Ighe
DJ sent: Slobodan Zivic

Ålder: 25+

Inlägget Mono och Red Bull bjuder in till after work med liveartist dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Ekstedts köksmästare årets White Guide Rising Star http://stureplansgruppen.se/ekstedts-koksmastare-arets-white-guide-rising-star/ Mon, 20 Feb 2017 10:48:44 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7852/ Stort grattis till Ekstedts köksmästare Rodrigo ”Rod” Pérez, som blivit tilldelad White Guides utmärkelse "White Guide Rising Star".

Inlägget Ekstedts köksmästare årets White Guide Rising Star dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Rodrigo ”Rod” Pérez, köksmästare på Ekstedt, får White Guides utmärkelse ”White Guide Rising Star” med motiveringen ”För att med stor ambition och begåvning ha styrt två av Sveriges mest komplexa kök och samtidigt med kunskap och närvaro flätat samman kök och matsal på ett imponerande gästvänligt sätt”. Stort grattis Rod!
 

Inlägget Ekstedts köksmästare årets White Guide Rising Star dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
DINNERWEEK ÄR TILLBAKA http://stureplansgruppen.se/dinnerweek-ar-tillbaka/ Fri, 17 Feb 2017 14:58:18 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7844/ Mellan den 18 och 26 februari, samlas ett antal Stockholmskrogar för att starta vårsäsongen med en serie händelser, krogerbjudanden och tävlingar.

Inlägget DINNERWEEK ÄR TILLBAKA dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
För fjärde gången är Dinnerweek nu tillbaka. Mellan den 18 och 26 februari, samlas ett antal Stockholmskrogar för att starta vårsäsongen med en serie händelser, krogerbjudanden och tävlingar. Grand Escalier presenterar en ny rätt varje dag – till ett extra bra pris. Berns Asiatiska berättar historien om den försvunna kristallkronan och Tyge & Sessil får vinmakarbesök. Griffins’ bjuder in till köttbonanza och på Niklas presenteras en ny ölsort varje dag tillsammans med ett erbjudande. Detta är bara en liten del av allt som Dinnerweek erbjuder! Passa på att besöka din stammiskrog eller hitta nya favoriter under dessa dagar.

Inlägget DINNERWEEK ÄR TILLBAKA dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
LUNCHER OCH PODD OM KROGLIVET http://stureplansgruppen.se/luncher-och-podd-om-kroglivet/ Fri, 17 Feb 2017 14:10:11 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7835/ Lunch på Nosh and Chow kan vara både en viktig affärslunch, en långlunch med tjejgänget eller en spontan snabblunch vid baren. I veckan kunde vi även höra Nosh and Chows VD Daniel Pramberg prata krogliv i podden "Agendasättarna Krog & Mat".

Inlägget LUNCHER OCH PODD OM KROGLIVET dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>

Lunch på Nosh and Chow kan vara både en viktig affärslunch, en långlunch med tjejgänget eller en spontan snabblunch vid baren. Menyn ändras lite då och då, men utgår alltid från säsongens utbud av råvaror. Som vanligt serveras både mycket grönt och vegetariskt, dagens rätt och typiska Nosh-klassiker såsom råbiffen eller entrecôte direkt från grillen. I veckan kunde vi höra Nosh and Chows VD Daniel Pramberg i podden ”Agendasättarna Krog & Mat” där han pratade krogliv i allmänhet och Nosh and Chow i synnerhet med Dante Presno Andrén. Lyssna HÄR!

Inlägget LUNCHER OCH PODD OM KROGLIVET dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
CLARA GRABE KORKAR UPP VINER FRÅN PIEMONTE http://stureplansgruppen.se/clara-grabe-korkar-upp-viner-fran-piemonte/ Tue, 14 Feb 2017 08:43:19 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7817/ Ta chansen att prova flera av Massolinos viner på glas! Mellan den 9–18 februari korkar Hillenbergs sommelier Clara Grabe upp allt från deras enklare viner till någon äldre Barolo.

Inlägget CLARA GRABE KORKAR UPP VINER FRÅN PIEMONTE dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>

Ta chansen att prova flera av Massolinos viner på glas. Mellan den 9–18 februari korkar Hillenbergs sommelier Clara Grabe upp allt från deras enklare viner till någon äldre Barolo. Massolino är en familjeägd vinegendom i Piemonte i norra Italien med lång tradition av att göra kvalitativa viner på de klassiska druvorna Dolcetto, Barbera och Nebbiolo. Följ Clara Grabe på Instagram för uppdateringar direkt från Hillenbergs vinkällare.

Inlägget CLARA GRABE KORKAR UPP VINER FRÅN PIEMONTE dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
GRIFFINS’ STEAKHOUSE UPPDATERAR http://stureplansgruppen.se/griffins-steakhouse-uppdaterar/ Tue, 14 Feb 2017 08:33:42 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7814/ Griffins’-gänget har tagit fram både nya rätter, uppdaterat cocktaillistan och publicerat en ny hemsida.

Inlägget GRIFFINS’ STEAKHOUSE UPPDATERAR dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>

På Griffins’ är det som det brukar: glatt, gästvänligt och okomplicerat. Däremot har Griffins’-gänget tagit fram både nya rätter, uppdaterat cocktaillistan och publicerat en ny hemsida. Den nya salladen med blåmögelost och iberico vill man inte missa och inte heller den ångade torskryggen med potatiskräm och hummersås. På cocktaillistan hittar vi nya drinkar såsom Elderflower Sour och Lemon Spice med en hint av chilli. Råkar man bli hungrig sent, går det nu att beställa den extraordinära burgaren ända fram till midnatt onsdag till lördag.

Inlägget GRIFFINS’ STEAKHOUSE UPPDATERAR dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Happy Valentine http://stureplansgruppen.se/happy-valentine-3/ Mon, 06 Feb 2017 15:32:46 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7766/ Fira kärleken den 14 februari på någon av våra restauranger!

Inlägget Happy Valentine dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Alla Hjärtans Dag kunde knappast ha infallit på en bättre dag – att hylla kärleken på en alldeles vanlig tisdag verkar extra sympatiskt. Fira årets mest kärleksfulla dag, den 14 februari, på någon av våra restauranger.

Grand Escalier
På Alla Hjärtans Dag, den 14 februari, har vi satt samman en Valentine-meny för två personer. Middagen inleds med moules mariniere, fortsätter med en mixed grill och avslutas med vår äppelkaka med mandel- och vaniljglass. Till det har Grand Escaliers sommelier plockat fram ett passande vinpaket och fyllt upp kylarna med rosébubbel. Känns en trerätters lite mycket, är charkuterier och ett glas rött i Stammisbaren kanske lite lagom tisdagsfestligt.

Boka bord: www.grandescalier.se

Hillenberg
Fira årets mest dejtvänliga dag på Hillenberg. Tisdagen den 14 februari erbjuds en Alla Hjärtans-meny. Boka stans bästa bord för två! Ibland känns en hel middag lite väl storstilat – kör på ett glas och lite småplock i baren – lättsamt och härligt.

Boka bord: www.hillenberg.se

Niklas
Ekstedts tidigare kökschef, Gustav Otterberg, är numera kötthandlare och väljer ut schyssta köttdetaljer till Niklas inför den 14 februari. Vi erbjuder en köttbit – för två –  och serverar med en grillad hjärtsallad. Styckdetaljerna ligger på ca 600g, serveras för två att dela på för 850kr.

Boka bord: www.niklas.se

Ekstedt
På alla hjärtans dag, den 14 februari, öppnar Ekstedt en timme tidigare (17.00), där hittar du en stor meny om sex serveringar att skämma bort den du håller kär.

Boka bord: www.ekstedt.nu

Kåken
Kåken välkomnar alla som inte har – eller inte vill ha någon – att äta romantiska middagar eller titta på kärleksfilmer med. På alla hjärtans dag bjuder Kåken istället in till fest mellan kl. 21-01. Bordsbokning är såklart möjligt – så länge man inte äter i par, och kärlekens dryck, rött vin, är helt klart förbjuden!

Boka bord: Skicka din bokningsförfrågan till  info@kaken.nu

Tyge & Sessil
Ta med någon du tycker om och börja Alla Hjärtans Dag på Tyge och Sessil med naturviner på Niklas Ekstedts nya vincafé.

Boka bord: Tyge & Sessil tar inga bokningar, men ni är alltid varmt välkomna att komma förbi.

Nosh and Chow
Kvällen den 14 februari bjuder Nosh and Chow in alla kärleksfulla för en härligare middag!

Boka bord: www.noshandchow.se

Berns Asiatiska
Fira årets mest kärleksfulla dag tillsammans med dina vänner på Berns Asiatiska. Beställ en färdigkomponerad meny eller låt oss sätta ihop en meny efter era önskemål. Oavsett vad ni väljer så delar ni på maten – det blir helt enkelt trevligast så.

Boka bord: www.berns.se/restaurant/bernsasiatiska

Berns Bistro & Bar
Fira vännen, kärleken eller kompisgänget på Berns Bistro & Bar. Här sitter ni intimt och väljer bland klassiker i det franska köket som moules mariniere, chévre chaud, bouillabaisse och mycket mer. Bienvenu!

Boka bord: www.berns.se/restaurant/bernsbistrobar

wagamama
Fira Alla Hjärtans Dag hemma! wagamama bjuder på två desserter vid beställning av Take Away över 400 kr. Ange koden “valentines day” för att ta del av erbjudandet.

Boka bord: www.wagamama.se

Griffins’ Steakhouse
Tisdagen den 14 februari, serverar Griffins’ Steakhouse en extraordinaire trerättersmeny, härliga drinkar och rosébubbel. Som alltid bjuds det på härlig Griffins’-stämning.

Boka bord: www.griffinssteakhouse.se

Supper
I Sydamerika fastnade vi främst för kärleken runt matbordet. Spännande smaker och rätter som delas skapar en gemenskap – precis som det ska vara på alla-hjärtans dag. Välkomna till Supper på Tegnérgatan och i Åre.

Boka bord: www.supper.nu

Inlägget Happy Valentine dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Stureplansgruppen och ADIA utvecklar hotellkoncept i nya Sturekvarteret http://stureplansgruppen.se/stureplansgruppen-och-adia-utvecklar-hotellkoncept-nya-sturekvarteret/ Fri, 03 Feb 2017 08:02:39 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7732/ Stureplansgruppen och fastighetsägaren ADIA offentliggör idag ett samarbete. Stureplansgruppen får i uppdrag att utveckla och driva ett nytt hotell i Sturekvarteret. Med 120 rum, stor takterrass och ett flertal restauranger samt barer kommer det exklusiva boutiquehotellet på Humlegårdsgatan 17 att bli ett nytt landmärke i Stockholm.

Inlägget Stureplansgruppen och ADIA utvecklar hotellkoncept i nya Sturekvarteret dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Abu Dhabi Investment Authority (”ADIA”) och Stureplansgruppen offentliggör idag ett samarbete där Stureplansgruppen får i uppdrag att utveckla och driva det nya hotellet för Sturekvarteret. Med 120 rum, en stor takterrass med utsikt över Humlegården och ett flertal restauranger och barer kommer hotellet på Humlegårdsgatan 17 att bli ett nytt landmärke i Stockholm.

Utöver att välkomna gäster, kommer bottenvåningen även att fungera som en ingång till kvarteret och dess många butiker och verksamheter.

“Vi är väldigt glada att Stureplansgruppen, som på många sätt förkroppsligar Stureplan genom sina många starka koncept och med sin erfarenhet av att skapa populära miljöer, blir en del av projekt Sture”, säger Pascal Duhamel, ansvarig för ADIA:s europeiska fastighetsutveckling. ”Det nya hotellet blir en central komponent av vårt förslag att utveckla Sturekvarteret till en komplett destination för handel, nöjesliv, kontor, hotell och bostäder.

”Stureprojektet har en hög ambitionsnivå och vi vet efter alla våra år i kvarteret att det finns oändliga möjligheter att utveckla den här platsen. Vi vill skapa en exceptionell destination och mötesplats både för Stockholmare och besökare. Ett nytt hotell kommer bli ett kompletterande tillskott för nöjesutbudet i kvarteret och en viktig del av det spännande, framtida Sturekvarteret. Vår ambition är att hotellet tillsammans med våra övriga verksamheter ska hjälpa till att befästa Stockholms position som världsstad”, säger Stureplansgruppens VD Vimal Kovac.

”Delar av Sturekvarteret är idag mycket uppskattade men tyvärr håller stora delar inte den kvalitetsnivå som besökare och hyresgäster förväntar sig av den mest centrala mötesplatsen i Stockholm. Stockholms innerstad konkurrerar idag om besökare med stora gallerior i förorterna och med andra städer i norra Europa när det gäller turism, nöje och arbetstillfällen. Därför har vi valt att arbeta tillsammans med de absolut bästa entreprenörerna och arkitekterna för att stärka Sturekvarterets varumärke och göra dess innehåll ännu mer attraktivt”, säger Pascal Duhamel.

General Architecture (GA) kommer att ansvara för utformningen av hotellet. GA arbetar med klassiska värden i sin arkitektur och kommer att skapa en design som tar hänsyn till Stureprojektets vision om att lyfta Sturekvarterets kulturhistoriska värden till nya nivåer och på samma gång möter stadens framtida behov.

Ett mer detaljerat koncept kommer att presenteras i samband med detaljplanesamrådet under våren 2017.

sturekvarteret.se

Inlägget Stureplansgruppen och ADIA utvecklar hotellkoncept i nya Sturekvarteret dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Magnus Persson tog brons i Årets Kock http://stureplansgruppen.se/magnus-persson-tog-brons-arets-kock/ Thu, 02 Feb 2017 21:36:42 +0000 http://stureplansgruppen.se/?p=7737/ Den 2 februari stod det klart att Hillenbergs köksmästare Magnus Persson kammat hem bronsmedaljen i den prestigefyllda tävlingen Årets Kock 2017.

Inlägget Magnus Persson tog brons i Årets Kock dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>
Torsdagen den 2 februari avgjordes Årets Kock, Svenskt Mästerskap i professionell matlagning och därmed Sveriges mest prestigefyllda gastronomitävling, på Malmö Arena. Stort grattis till Hillenbergs egen köksmästare Magnus Persson som kammade hem bronsmedaljen!

Inlägget Magnus Persson tog brons i Årets Kock dök först upp på Stureplansgruppen.

]]>